Doorzetten? Waarom zou je?

 

Met grote blijdschap (echt waar ? ) geef ik kennis van een geboorte.
Het heeft even geduurd. Nou ja ‘even’, zeg maar gerust het heeft eeuwen geduurd.
In mijn perspectief dan, want ik wilde veel sneller.
Én ik wilde het natuurlijk zelf doen. In dit geval gingen die twee niet samen, dus moest ik geduld hebben.
En vooral doorzettingsvermogen.

Herken jij dat?
Je hebt ‘iets op je hart of in je hart’, je gedachten blijven ermee aan de haal gaan, er beweegt iets in je en HET MOET ERUIT!!
Je bent bereid er veel te lang voor achter de computer te zitten (of zoiets), dus word je stijf (in mijn geval), heb je slaaptekort (in mijn geval), doe je je huisdieren een beetje tekort (in mijn geval) en haal je je het commentaar van anderen op de hals (of op zijn minst in je hoofd, ook in mijn geval).
Toch stop je niet eerder dan dat je doel bereikt is. Je drijft op een waanzinnig bijzonder soort energie.
En dan..is het zover!!!
De geboorte!
Van een cadeau op je website (in mijn geval).

Is dat alles???
Ja.
That’s all.
En toch was het heel veel: in mijn geval!

Je alles
Want dit soort bevallingen en geboortes hebben meestal alles te maken met niets minder dan je diepste zelf.
De reden waarom je het werk doet wat je doe, te leven naar wie je bent (méér zijn dan alleen maar woorden) en dus bereid te zijn feedback te ontvangen, te shiften, opnieuw te beginnen, na je verdiept en verbonden te hebben met jezelf en de ander en af te stemmen op wat er binnen in je leeft pffffff … om te kunnen geven van wat jij hebt.

Een kleine stap
Dat ene cadeautje op mijn website, is een kleine stap in een veel groter geheel.
Het geheel van de innerlijke droom.
En zo kan dat met al onze ‘kleine’ stappen zijn: een liefdevolle druppel op een gloeiende plaat, een linkje in een lange keten, een knipoog in een vermoeide wereld, een blijdschaps-riedel in je eigen lijf of wat het ook maar voor jou is, of wat jij ook maar voor de wereld betekent, door die ene kleine stap te zetten.

Wat zijn nou die 3 redenen om door te zetten?
Allereerst het volgende: ik versta en ervaar onder doorzetten: JA zeggen tegen je verlangen, je droom erkennen en benoemen (volgens Julia Cameron) en vervolgens in actie gaan: onderweg blijven in vertrouwen dat de weg zich ontvouwt: de weg waarop jouw droom zich uitrolt.

Waarom?
1. Omdat je dan trouw bent aan jezelf!
En er is niets méér vervullend in het leven dan trouw zijn aan jeZelf: dat ervaar je zodra je het doet/bent. Dan word je rustig, blij en energiek.

2. Omdat je tijdens deze weg van alles leert, wat je gedurende de rest van je onderweg-zijn goed kunt gebruiken, als je er tenminste voor open wilt staan en je ‘lesje’ wilt leren (en dat is ook een kwestie van doorzetten trouwens).

3. Omdat je een cadeautje aan de wereld kunt geven als jij trouw bent aan jezelf en je droom. Al is het ‘alleen maar’ doordat jij een prettiger mens bent wanneer je je droom leeft; doet waar jij blij van wordt. Nog los van wat je de wereld letterlijk biedt door door te zetten en je doorzetten een tastbaar doel realiseert.

In ieder geval: daarom!

En zo heb jij zelf wellicht vele redenen om door te zetten, als je goed luistert, tot jouw bevalling!

En oh ja…mijn bevalling!
Ik heb de mini-video-cursus ‘Ontspannen moeder zijn’ op mijn site gezet als cadeau voor alle (jonge) moeders, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in de periode na de geboorte van hun kind.
Ik bespaar je met liefde details over de weg er naartoe!
Mijn droom en verlangen is een substantiële bijdrage te leveren aan liefdevolle relaties en daarmee aan een veilige ruimte voor kindjes om in op te groeien en dus aan meer vrede. En met deze aanvulling op mijn site heb ik weer een stapje in die richting gezet.

Ken jij een moeder die wel een steuntje kan gebruiken?
Help je me met een volgend stapje in de richting van die vrede?

Klinkt groots hè? Beetje spannend wel.
Maar als je even doordenkt dan snap je dat het zo wel werkt: we doen het samen.
Maak dan alsjeblieft een (jonge) moeder die jij kent attent op dit cadeau op deze website:   Cadeau voor moeders

Dank je wel!

En … waarin wil jij graag doorzetten?

P.S.
Ik heb net de biografie gelezen van iemand die zo verbonden met zijn droom leefde.
In de link hieronder hoor je heel kort wat hij erover zegt.
Heel inspirerend vind ik.

Steve Jobs’ last and best advice