JA-woord coaching

‘The answer to how is: YES’

JA-WOORD COACHING

Verliefdheid duurzaam bezegelen
Coachingpraktijk Stromen biedt het unieke concept ‘JA-woord-coaching’ voor stellen die samen over de grenzen van hun verliefdheid heen durven en willen kijken. Het is  spannend en leuk die tijd van verliefdheid te bezegelen door samen een huis te betrekken of te trouwen.
En dan … begint het ‘volwassen’ leven misschien pas echt! De overgang van ‘alleen naar samen’ is niet zomaar wat. En daar is nou net géén school voor. Toch maakt samen bewust vormgeven aan jullie relatie voordat je gaat samenwonen of trouwen jullie stap naar ‘samen’ nog waardevoller en vooral ook duurzamer.

Wat je je nu nog niet realiseert misschien
Het JA dat jullie elkaar geven aan het begin van je relatie zal altijd moeten meebewegen met de veranderingen in jullie relatie, om jullie samenzijn duurzaam en liefdevol te laten blijven door de jaren heen. De realiteit laat echter helaas zien, dat maar een beperkt aantal stellen zich dat bewust is. Het lukt maar matig of niet om JA te blijven zeggen in de hectiek van je relatie, je werk en deze snelle wereld, met verwijdering en scheiding als gevolg.

JA-woord-coaching
Tijdens de JA-woord coaching ontdekken jullie heel bewust:

  • wat jullie bindt
  • welke kwaliteiten jullie beiden meenemen in jullie unieke relatie
  • wat jullie meenemen uit je gezin van herkomst aan steunende en eventueel belemmerende patronen
  • wat jullie visie is op jullie relatie in de toekomst en hoe jullie dit samen vorm willen en kunnen geven
  • met welke woorden jullie je belofte aan elkaar willen doen en wat de impact en de concrete realiteit van die woorden is en zal zijn
  • wat jullie specifiek zal helpen om vanuit je hart in contact te blijven op die momenten waarop JA zeggen tegen elkaar even niet zo vanzelfsprekend is. Want natuurlijk zullen ook jullie in je relatie uitdagingen of tegenslagen te verwerken krijgen.

Kiezen voor JA: mijn ‘opleiding’ voor een liefdevolle relatie
Ik heb de overtuiging dat liefdevol samenleven is iets waar je bewust voor kunt kiezen en wat je kunt leren, vóórdat het lastig wordt.
Daarom bied ik speciaal voor jullie dit concept!
Drie coach ontmoetingen gericht op jullie unieke relatie. Hoe heerlijk is het dat je met een goed gevulde rugzak met inzichten en praktische handvatten je relatie in kunt gaan! Dat zal jullie plezier, humor, intimiteit en nog meer liefde bezorgen.
Liefdevol samenleven creëert bovendien de veilige ruimte waarbinnen jullie eventueel een kindje ontvangen en opvoeden. En wat zullen die kindjes blij zijn met een liefdevol voorbeeld. (zie ook Samen ouders worden en zijn)

Huwelijkssluiting
Coaching voorafgaand aan jullie bewuste JA-woord kan heel mooi overgaan in het ook daadwerkelijk uitspreken van jullie JA-woord op de huwelijksdag. In aansluiting op het coachingtraject kan ik als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) ook jullie huwelijk sluiten. Dit maakt jullie dag extra persoonlijk.

Jullie liefde opnieuw bevestigen
Hebben jullie de wens om het JA in jullie (reeds langer durende) relatie opnieuw te bevestigen om zo verdieping te brengen in jullie samenzijn?
Ik bied je de mogelijkheid op een speelse manier in twee ontmoetingen bewust te worden van de onderstroom in jullie relatie: de kwaliteiten in jullie zelf die de bron vormen van jullie samen leven.
Het maken van een gezamenlijke visiebord laat je bovendien verbinding maken met de intentie voor jullie relatie de komende jaren.
Dit alles kan een basis vormen voor een ritueel dat jullie, eventueel met anderen, willen delen (bijvoorbeeld je 12 ½ of 25 jarig huwelijk)ja woord coaching