Over mij en de pijlers van coaching Stromen

‘The answer to how is: YES’

MIJN WERKWIJZE
Een holistisch coachende benadering van persoonlijke en relationele problematieken, omdat lichaam, mind en persoonlijke ontwikkeling niet los van elkaar te zien zijn.
Holistisch in de zin van zowel  cognitieve training,  alsmede mindfulness (ik zeg liever bodyfulness), innerlijk proceswerk (opstellingen) en  adem- en lichaamswerk.
Op deze wijze werken mijn cliënten aan transformatie van binnenuit om blijvend effect te genereren.

Pijlers van mijn coaching

  1. Inzichten verkrijgen in en bewustzijn van gedrag, patronen, gedachten, lichamelijk ervaren en adempatroon, emoties en de effecten daarvan op het huidige leven, zowel persoonlijk, als in werk, relatie(s) en gezin.
  2. Verbinding maken met verlangen, ook op dieper niveau.
  3. Inzicht verkrijgen in blokkades (zowel in het nu als vanuit het familie-systeem), die het leven van jouw verlangen in de weg staan.
  4. Nieuwe (innerlijke) keuzes maken: JA zeggen
  5. Blokkades, belemmerende overtuigingen en trauma in de diepte (tot op celniveau) helen door middels van Transformerende Ademsessies en opstellingen.
  6. Training: concrete handvatten ontdekken, creëren en gebruiken in het dagelijks leven, toepasbaar op ieder moment en in iedere situatie. Je adem daarbij gebruiken als continu beschikbare heler en ondersteuner

OVER MIJ PERSOONLIJK
Mijn ouders gaven mij de namen Jeanette Hitske, naar mijn beide oma’s, met wie ik intens contact had.

Altijd vragen
Als kind al stelde ik mijzelf existentiële vragen en was ik geïnteresseerd in zingeving en spiritualiteit. Op zoek naar het begrijpen van het grotere geheel, waarin wij naar mijn gevoel leven: iedereen … zonder uitsluiting van anderen.

Aandacht voor de gehele mens
Opgegroeid in de natuur in Twello bij Deventer en het studentenleven genoten in Utrecht begon mijn loopbaan als logopedist, hoofdzakelijk in ziekenhuizen. Ik heb het logopedisch probleem van de cliënt  altijd onderzocht en behandeld in de context van de persoon als geheel. Daarbij gaf ik de relatie met de partner, kinderen, ouders en anderen, evenals het werk en de omgeving als vanzelfsprekend aandacht. Juist dat was wat mij plezier en energie gaf in mijn werk en mijn werk succesvol maakte.

Het blijft stromen
Er zijn veel dingen die mij ondersteunen en vooral ook uitdagen in mijn groei als liefdevol mens:
Mijn beide ouders, de relatie met de man waarmee ik 31 jaar getrouwd ben geweest, het doormaken van een uiteindelijk onafwendbare scheiding, twee bijzondere kinderen, die mij ieder op hun eigen wijze als spiegel dienen, een burn-out en aardig wat lichamelijk ‘ongemak’ (tsjonge wat kan een lichaam om echte aandacht vragen!).
Het aangaan van een nieuwe relaties, met alle uitdagingen die dat oplevert door de confrontaties met diepe, oude patronen en pijn.
De vele trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mijn certificering  tot coach, relatie coach, opsteller en ademcoach hebben mij geholpen te vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid (ofwel de universele wijsheid die we allemaal in ons dragen!) en het leven zelf.
De diepgaande contacten met vriendinnen, vrienden en mijn zus, die me steunen, ruimte geven voor alle emoties, in alle eerlijkheid confronteren én uitdagen om de mogelijkheden tot transformatie en het creëren van plezier en succes aan te grijpen.
Dit proces ben ik ooit gestart en dat blijft doorgaan gelukkig!
Elke dag is een dag om te leren én te genieten overigens.

Verbinding
Ik voel mij allereerst intens verbonden met de natuur, onze wijze moeder Aarde.
En ik word blij van intense contacten met mensen: het ervaren van de werkelijke verbinding tussen het authentieke ‘Zelf’ in jou en mij.
Diep van binnen weet ik al heel lang, dat een liefdevolle en open verbinding tussen partners, de grootste voorwaarde is voor kinderen om op te kunnen groeien tot zelfstandige, blije volwassenen, die vertrouwen in zichzelf en anderen hebben. Het is juist die liefdevolle basis die vrijheid en vrede tussen mensen creëert.

Meer Jeanette
Wil je wat meer lezen over wat mij beweegt, lees dan dit bijzondere interview.

Mijn kracht in coaching
Mijn coachings kunnen in korte tijd effectief zijn. zonder foefjes of trucjes, maar uitgaande van de transformatie in jou.

In de coaching liggen mijn kwaliteiten in het verbinden van de innerlijke processen van mijn cliënten met praktisch ervaren en toepassen. Niet teveel praten dus, maar daadwerkelijk aan de gang gaan.
Mijn innerlijk weten (intuïtie) en het afstemmen op het Wetende energetische Veld kan ik (naast het gebruiken van de vele coach-technieken die ik tot mijn beschikking heb) ten dienste stellen van jouw ontdekkingsproces, waardoor jij al heel snel de kern van wat gezien en gehoord wil worden in jou kan bereiken. Jij wilt per slot van rekening groeien!
Ik ondersteun je bij het inzetten van jouw zelf onderscheidend vermogen ten behoeve van je persoonlijke ontwikkeling, zodat je zelfstandig je eigen groeipad gaat: op je eigen benen staat. Ik ondersteun je te vertrouwen op de wijsheid van jouw eigen lichaam, adem en diepe verlangen.

De ontdekkingen  krijgen vervolg in het behalen van door jou gewenste concrete resultaten; tot je eigen verbazing vaak ook op gebieden in je leven die tijdens de coaching niet eens ter sprake zijn geweest. Dat is de kracht van werkelijke transformatie vanuit innerlijk bewustzijn.

Ik ervaar telkens weer dankbaarheid bij het zien van de groei in vrijheid en plezier van mijn cliënten.
En ik weet dat ik daarmee, net als mijn cliënten, een steentje bijdraag aan meer ‘vrede op aarde’.

IK BEN
*Leerling van het leven
*Gecertificeerd Ademcoach sinds 2022: Opleiding Ademcoach (bij Anke Verstappen coaching)
*Gecertificeerd coach sinds 2012: Opleiding CFR (Coaching for Results), graduated als Certified Professional Mastery Coach, vlg. ICF standard
*Gecertificeerd Relatiecoach (beroepsopleiding HBO-niveau bij Sonnevelt Opleidingen) sinds 2015
*Gecertificeerd opsteller (Jaaropleiding Familie-&Organisatie Opstellingen bij Academie voor Opstellingen, geaccrediteerd door NOBCO en KTNO) sinds 2017
*Gespecialiseerd in communicatie met aandacht voor lichaam en adem (Logopedist, opleiding Utrecht 1983, Master of Science in Human Communication, University of London 1985, *Getraind in Respectful Confrontation bij Joe Weston)
*Ingewijd in ademwerk bij trainers Jeff Cosby en Christian de la Huerta (Soulful Power)
Ik coach volgens de richtlijnen van de ICF (International Coach Federation).over mij