Transformerend ademen en holistisch werken

Over ademen, stress en ons celgeheugen
Ademen … dat doen we toch gewoon.
We begonnen ermee toen we werden geboren en zullen er pas mee stoppen wanneer we sterven.

Zo lijkt dat ja, maar de realiteit laat zien dat ademen in die tussentijd niet zo ‘gewoon’ blijkt te zijn.
Velen zijn letterlijk en figuurlijk buiten adem: burn-out, moe, onzeker en gespannen.
Het natuurlijke verbonden adempatroon, waarmee we na een zachte geboorte ons leven beginnen, wordt voor velen in meer of mindere mate belemmerd door stress en trauma uit het heden, recent en ver verleden en soms zelfs uit ons voor-geboortelijk verleden.

Ik houd mijn adem vaak in.
Onze adem stokt, als we op jonge leeftijd, maar ook als volwassene, geconfronteerd worden met een heftige gebeurtenis.
Stressvolle en traumatische momenten waarbij we even stoppen met ademen, zetten zich in ons lichaam vast op celniveau, als een nare herinnering.
Het adempatroon verandert en de moeiteloosheid en vanzelfsprekendheid van ademen en voluit leven veranderen mee.

De moeiteloosheid verdween: klachten
We kunnen dit op alle niveaus van ons leven terugzien; fysiek (spanning en/of pijn of niet kunnen voelen), gezondheid (verminderde weerstand en ziekte), mentaal (onzekerheid en belemmerende overtuigingen), emotioneel (wegduwen of niet ervaren van emoties) en spiritueel (vastlopen).
Dit alles weerspiegelt zich in ons lichaam en gedrag:
“ik laat me nooit helemaal zien en spreek me niet uit”
“ik speel liever de clown of de alleskunner”
“ik kan maar niet bij mijn verdriet komen”
“ik heb pijn in mijn lijf”
“ik kan heel goed voor anderen zorgen, maar minder voor mezelf”
“ik heb last van angsten en voel me steeds gespannen”
“ik laat vaak over mijn grenzen heengaan”

Het cadeau: adem als heler in transformerende ademsessies
Een groot cadeau van onze adem is, dat deze ook de sleutel is om onszelf weer in balans te brengen, wanneer disbalans is ontstaan.
Bewust ademen heeft de kracht je weer op een zachte manier in contact te brengen met rust, ontspanning en jouw ware zelf, waarbij zacht betekent dat er niet meer aangeraakt wordt dan jij zelf aankan.
Onze adem weet zelf de weg te vinden in ons lichaam naar fysieke, emotionele en mentale drempels en blokkades om deze te helen.
Als wij onszelf openen voor deze bewuste ademing, dan kunnen de spanningen transformeren. Meteen en blijvend!
De weg tot ontspanning en heling op fysiek gebied, tot weer helder kunnen denken, het ontvangen van inzichten, reductie en verdwijnen van pijn, angst, belemmerende gedachten en emoties, opent zich weer.

Ervaren om bewust, vol en vrij te kunnen ademen, is de poort naar bewust, vol en vrij leven.

ZO WERKT EEN TRANSFORMERENDE ADEMSESSIE
In een transformerende ademsessie begeleid ik je in een veilige setting om je natuurlijke, volle, volledige en open adempatroon weer te ervaren. Tijdens de sessie bevrijd je jezelf met behulp van jouw adem van de zich op dat moment aandienende spanning, lichamelijke, emotionele en mentale drempels en blokkades.
Je ligt op een yogamat op de grond, er is zachte ondersteunende muziek en ik zit naast je om je te begeleiden, waarbij ik gebruik maak van affirmaties en fysieke interventies (bij spanning en op drukpunten), die je helpen het helende ademwerk te doen

Jouw verlangen, intentie en datgene wat jij graag wilt vrijgeven vormen het uitgangspunt voor de ademsessie.
In aanloop naar het ademen zelf coach ik je naar jouw intentie voor dat moment, die diep in jou al bewust of onbewust aanwezig is.
Na afloop van de sessie bespreken we waar nodig wat je gaat helpen om je ervaringen uit de ademsessie te integreren in je dagelijks leven. Soms is het juist ook heel fijn, om na de ademsessie in stilte te blijven.

Een ademsessie duurt inclusief coaching ongeveer twee uur.

ik adem
oh, blijf erbij
die adem
diep in mij

met deze adem
geef ik vrij
wat los mag gaan

in nieuwe adem
blijf ik staan
voel ik zacht
mijn eigen kracht

ik adem
ik ben
meer vrij

Adem in combinatie met coaching, opstellingen of therapie
Transformerende ademsessies zijn een prachtig en krachtig instrument en daarmee een waardevolle aanvulling naast coaching, opstellingen en therapie om diepe blijvende heling te ervaren.
Een ademsessie is een diepgaand helend fysiek vervolg op de verkregen inzichten uit een opstelling.
Het is zo heerlijk om weer contact te kunnen maken met de natuurlijke stroom van de levensadem en levensenergie.

NB: Beschouw de ademsessie niet als vervanging van therapie, als je die ook nodig hebt. En geef mij ook altijd aan, als je gelijktijdig in therapie bent of mogelijk ernstige belemmerende lichamelijke klachten hebt.

Over Jeanette en holistisch werken: adem, opstellingen, lichaamswerk en coaching
Aandacht voor en werken met ademen, in holistisch perspectief doe ik al mijn hele werkende leven, dat begon als logopedist.
Onze adem helpt ons om in het NU te zijn, maakt ons bewust van wat er zich echt afspeelt in ons lichaam (meer dan wat wij erover denken) en helpt ons daarmee om trouw te zijn aan onszelf en te voelen wat we nodig hebben of wat er gaande is.
Deze laatste dingen zijn veelal aanleiding om gecoacht te willen worden en daarom krijgt ademen al sinds 2011 een belangrijke plek binnen een coach-traject bij mij.
Voor mijzelf is mijn adem mijn trouwste vriendin.
Sinds 2022 ben ik gediplomeerd Ademcoach voor Transformerende Ademsessies via de Opleiding Ademcoaching bij Anke Verstappen Coaching.
Hiermee kan ik mijn klanten de kostbare meerwaarde van diepe heling op celniveau door ademen bieden. Daarmee vervul ik een lang gekoesterd verlangen in mijzelf om holistisch te werken met mensen die zich op alle levensgebieden willen ontwikkelen.

Wat mijn klanten zeggen over de ademsessies:
M:
De ademsessie was een bijzondere ervaring die doorwerkt in mijn eigen proces van helen.
De ondersteuning en begeleiding van Jeanette voelde als heel veilig, betrokken en warm. Kortom een plek om naar terug te gaan als het even niet meer stroomt.

G.A.:
In de begeleiding naar mijn intentie voor het ademen was er alle openheid om uit te wisselen wat ik ervoer en wat ik zou willen. Tijdens de sessie voelde ik me heel veilig. Dat had onder andere te maken met je onvoorwaardelijke en onbevooroordeelde aanwezigheid binnen de sessie. De ademsessie was een diepe ervaring die me echt ‘lucht’ heeft gegeven. Nu al een aantal weken…” 

Rianne:
Na een rustige landing en een heldere uitleg over de gang van zaken, volgde een aangenaam reflecterend gesprek wat betreft mijn intentie voor deze sessie. Tijdens het ademwerk deelde Jeanette op de passende momenten de juiste woorden en bijsturing, zodat ik mij volledig kon overgeven aan het proces dat zich in mij aandiende. Tegelijkertijd triggerde ze me op geschikte momenten, om een stukje dieper te gaan. Een perfecte balans tussen directief en liefdevol/verzorgend. Na een zachte afronding met goede tips voor de integratie, ging ik weer op weg naar huis. Een aanrader, voor zij die open staan en klaar zijn voor een (nieuwe) transformerende stap m.b.v. ademwerk in een veilige setting met een ervaren begeleidster.