Relatiecoaching: coaching voor jullie

‘The answer to how is: YES’

RELATIECOACHING: COACHING VOOR JULLIE

Relaties als spiegel
Ons hele leven is gebaseerd op relaties; allereerst natuurlijk die met jezelf. En daarnaast die met familieleden en al die andere mensen die je dagelijks tegenkomt. Wie jij bent en hoe jij bent heeft invloed op al die relaties. Wanneer contacten met anderen ‘stromen’ kunnen zij een bron van liefde, plezier, energie en creativiteit vormen.
Helaas is de realiteit vaak anders: mis-communicatie (alsof we een andere taal spreken), irritaties, ruzies en onbegrip kunnen resulteren in verwijdering tussen jou en de ander, onzekerheid, energieverlies of gevoelens van onmacht en eenzaamheid in jou. Ben jij eraan toe dit patroon te doorbreken? Dan is relatie coaching echt wat voor jou.

De grote confrontatie: je liefdespartner
Hoe heerlijk en intens de relatie met je liefdespartner is, toch zal je wellicht herkennen dat het ook vaak de meest confronterende relatie is. Waarom ontstaat er nou toch onbegrip of irritatie? Waarom durf je tot je grote verbazing toch niet altijd open te zijn? Dat komt, omdat we bij onze liefdespartner, net als bij onze ouders op zoek zijn naar liefde en veiligheid en in die zoektocht wordt ook ons leven als kind weerspiegelt. Oude patronen uit je gezin van herkomst kunnen soms onbewust en irritant de kop opsteken in je liefdesrelatie en je juist een onveilig gevoel geven, terwijl je zo verlangt naar verbinding met je lief. Zo gaaf als je dit bespreekbaar durft te maken, want daarmee open je weer een weg naar ‘meer samen’. Bij mij kun je terecht wanneer jullie samen ondersteuning kunnen gebruiken.

Geen opleiding en wel verlangen
Er bestaat geen algemene opleiding die je voorbereidt op het creëren van een duurzame en liefdevolle relatie of op het ouderschap. En toch zie ik dat verlangen van jullie, vaak juist jonge mensen, naar verdieping in jullie persoonlijke ontwikkeling en relatie. En tegelijkertijd worstelen jullie regelmatig met open communiceren en je werkelijk met elkaar verbinden. Ik zeg het maar even bot: elkaar een appje sturen is soms/vaak makkelijker en voelt veiliger dan elkaar in de ogen kijken en het werkelijke gesprek aangaan. Maar op appjes bouw je echt geen duurzame relatie en de vraag is of appjes jullie intimiteit en seksualiteit bevredigend vergroten.

Stromen biedt voorbereiding
Ik bied je binnen coachingpraktijk Stromen wél mogelijkheden door middel van coaching, workshops en programma’s om je voor te bereiden op de relatie zoals jullie die wensen en die stand kan houden, ook in moeilijker perioden:

JA-woord coaching:
voorbereiding op en bouwen aan het duurzame fundament onder jullie verbintenis (eventueel incl. huwelijkssluiting)

Samen ouders worden:
voorbereiding op het ontvangen van een kindje; na de grootste verandering in je leven in verbinding blijven

Open communiceren:
meer of weer prettig en veilig communiceren met elkaar en intimiteit vergroten of hervinden’.

Wachten tot het ‘mis’ gaat? Hoeft niet
Gelukkig hoef je met relatie coaching dus niet te wachten tot het ‘mis’ is in jullie relatie. Sterker nog: jullie gaan heel veel en langdurig plezier hebben van coaching, wanneer je de wens tot verdieping of het loslaten van oude, niet effectieve patronen (bijvoorbeeld uit je gezin van herkomst) hebt. En weet, dat perioden van pijn of verwijdering niet fout zijn, maar een uitnodiging om te groeien in verbinding en vrijheid. Jullie groeiende bewustzijn zal de relaties met iedereen om jullie heen positief kunnen beïnvloeden en is een zegen voor jullie eventuele kinderen: kinderen leren immers van wat jullie voorleven. Wanneer jullie willen of het nodig hebben elkaar weer te vinden:

Open communiceren:
meer of weer veilig  en communiceren met elkaar en intimiteit vergroten of hervinden

partnerStroom:
intensieve partner-coaching (anderhalve dag voor jullie)

Verantwoordelijkheid:
Jullie groeiende bewustzijn zal de relaties met iedereen om jullie heen positief kunnen beïnvloeden.
Tevens is dat een zegen voor jullie eventuele kinderen… En daarin ligt natuurlijk ook jullie grote verantwoordelijkheid. Kinderen ontwikkelen zich niet vanzelf, maar leren immers van wat jullie voor leven…
Wanneer jullie willen of het nodig hebben elkaar meer of weer te vinden, of jullie verantwoordelijkheid voor jullie kinderen handen en voeten willen geven:

 
Uit elkaar en toch in relatie
Als je (samen) besluit je je partnerschap te beëindigen, kun je toch in relatie blijven.

Uit ervaring weet ik dat dit een hele klus kan zijn, die haalbaar is!

Dit is zeker waardevol wanneer kinderen jullie in verbinding houden.
Ik help jullie graag jullie nieuwe situatie  vorm te geven (eventueel samen met jullie kinderen).

Hieraan samen aandacht geven helpt jullie energie te stoppen in verwerking, communicatie en positiviteit, anders dan in boosheid en gevecht.relatiecoaching