Een bijzondere geboorte en jij

Geen plek, of omringt door liefde? De effecten.

Kerstfeest 2022.
Het feest van een geboorte. Iets wat we soms vergeten in de hectiek van kerstbomen, werkafronding, lichtjes, diners, familieperikelen en cadeautjes.
Daar ging het om: die geboorte.
Een geboorte die als een speciale geboorte de (recente 2000-jarige) geschiedenis is ingegaan.

De geboorte was speciaal en het kind was speciaal.
Er was eigenlijk geen plek voor die geboorte.

Wanneer komt het kind tot zijn recht?

Maar geboortes zijn niet te vermijden, als ze hun eigen natuurlijke gang mogen gaan. En zeker, als dat een gang in en naar liefde is, omringt met liefde en dus zachtheid en veiligheid.
In die energie komt het pasgeboren kind tot zijn/haar recht en maakt het een krachtige start, die een ontwikkeling mogelijk maakt in vrijheid en met zelfliefde.

Het met liefde omringde pasgeboren kind zuigt deze liefde als het ware op (internaliseert deze energie), die zich meteen vertaalt in de boodschap: ik ben welkom, ik ben goed zoals ik ben, ik ben geliefd.
Hoe mooi, waardevol en krachtig is zo’n start, als stevige basis voor een leven waarin van alles kan gebeuren in de buitenwereld. In de binnenwereld blijft deze boodschap aanwezig als een niet dovende warme vlam.

En dat kind dat 2022 jaar geleden geboren werd, had blijkbaar die energie meegekregen, want dat was precies wat hij kon geven en verkondigen in de buitenwereld:
Jij bent welkom
Jij bent goed zoals je bent
Jij bent geliefd, hoe dan ook, waar en wanneer dan ook

Een universele boodschap trouwens, die meer ‘bijzondere’ mensen op onze aarde hebben verkondigd en nog steeds verkondigen.
Want dat is de diepste grootste universele waarheid: liefde is overal en liefde zit in ons…allemaal.
Al laat zich dat aan de buitenkant lang niet altijd zien.
En we zijn allemaal goed zoals we zijn, ook al willen onze gedachten en overtuigingen ons soms anders doen geloven.

Over vrede en iets in jou geboren laten worden

Op de mooie plek op deze foto heb ik de verbinding met die universele kracht in alle diepte en grootsheid mogen ervaren.
En waarschijnlijk ken jij dat ook: dat je een diepe vrede (al is het soms maar een vleugje) kunt ervaren als je op een geliefde plek in de natuur bent.
De natuur helpt ons te herinneren aan die universele kracht van liefde.

Ook al dondert en bliksemt het in de wereld om ons heen, dichtbij en verder weg (wat ook dichtbij is, want iedereen is nu eenmaal met iedereen en alles verbonden), de liefde raakt niet uitgeput. Er is altijd iets dat liefde geeft. Er is altijd een mogelijkheid om opnieuw te kiezen voor liefde en vrede, altijd een mogelijkheid om opnieuw geboren te worden, jezelf welkom te heten of …iets nieuws in onszelf geboren te laten worden. We kunnen ons bewust openen voor dat zachte, lieve ‘iets’ dat in ons en door ons wil en kan groeien.


We kunnen die energie van liefde in onszelf toelaten en inademen; vol inademen en vervolgens weer liefdevol uitademen.
Dat uitademen is enerzijds loslaten van wat ons niet meer dient (spanning, boosheid, verdriet, niet helpende gedachten enzovoorts) en anderzijds liefde uitademen naar de mensen om ons heen.

Elke nieuwe start (al is het ‘slechts’ een gedachte) is een geboorte, die we met liefde en vrede kunnen omringen.
Door in te pluggen in het Veld van Liefdevolle Energie, helen we onszelf. (Daarover meer hieronder, als je wilt.)
En door onszelf te helen, worden we kostbare helende vrede voor ieder om ons heen, te beginnen bij onze kinderen en de kinderen die nog geboren gaan worden.

Ik wens je zingende vrede in jou.

Meer over jouw eigen geboorte en heling

Wil je inzicht in je geboorte en (geboorte-)heling?
Wil je heel oude beperkende overtuigingen ombuigen naar ondersteunende gedachten bij elke nieuwe ‘geboorte’ in je leven vanaf nu?

Lang niet voor iedereen was de geboorte een liefdevolle, veilige en zachte start van dit leven.
Effecten van kleiner of groter trauma, opgedaan voor, tijdens of direct na de geboorte, dragen we soms ons hele leven mee en bepalen onze kijk op ons leven, vaak zonder dat we ons daar vol bewust van zijn.
Gelukkig is er heling mogelijk.
Gelukkig kan het Veld van Liefdevolle Energie zorgen voor een nieuwe start voor onszelf, waarbij onze adem ons leidt naar precies die plekken in ons lichaam, waar de onprettige herinneringen zich vastgezet hebben.
En ons lieve lijf weet die knellende plekken feilloos te vinden en ook te helen.

Word jij ook geraakt door de gedachte of wetenschap dat jouw start niet zo prettig was?
Heb jij ook de wens om inzicht te krijgen in de belemmeringen die je opgedaan hebt tijdens je conceptie, zwangerschap of geboorte? En wil je jezelf bevrijden van de niet helpende overtuigingen die je daardoor hebt opgedaan en die je leven van nu beïnvloeden?

Dan is de middag-workshop ‘mijn ADEM en GEBOORTE’ op 14 januari wat voor jou.
Een heerlijk begin van het nieuwe jaar.
Ik nodig je er van harte voor uit.

Lees hier voor meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *