Opnieuw geboren worden

Waarom zou je stilstaan bij je geboorte? Dat is toch al lang geweest!

Zo … ik ben weer geboren.
Geen grapje.
Echt waar ja: weer opnieuw geboren.
img_5334
Tijdens een geboorte-intensive in Instituut Mirre in Drenthe.
En het was wéér heftig! Dat was het meer dan 56 jaar geleden ook al, maar nu heb ik het weer bewust in perspectief gezien en snap ik waarom ik met een bepaalde overtuiging door het leven heb gelopen en ik sommige zaken zo lastig vind.
Daarover hieronder meer.

Had jij wel eens nagedacht over het ‘overdoen’ van je geboorte?
Dat klinkt misschien heel vreemd en misschien vraag je je af waarom je dat in hemelsnaam zou doen.

Wie weet heb je sowieso nog nooit stil gestaan bij het effect van je geboorte op jouw leven nu.

Ik zal je eerst even wat uitleg geven
Tijdens dat ‘geboortewerk’ ga je in de energie, door middel van opstellingen, het proces van conceptie tot en met de geboorte en binding met je ouders doorlopen.
Je krijgt inzicht in wat er op gevoels- en energieniveau afspeelde en wat daarvan de impact op jou was en mogelijk nu nog steeds is.

Want weet je, tijdens dat hele proces van conceptie (en zelfs al daarvóór) tot en met geboorte vind er continu uitwisseling van energie plaats tussen je ouders, de omgeving en jij.

Je kunt je voorstellen dat een vrijpartij in liefde en passie andere energie in zich draagt dan een vrijpartij ‘omdat het nu eenmaal zo hoort’ of zelfs een vrijpartij onder dwang.
Dat een zwangerschap die zonder complicaties en in blijdschap beleefd wordt door je moeder en vader een andere energie naar het ongeboren kindje uitstraalt, dan een zwangerschap die gekleurd wordt door ziekte, de dood van een geliefd familielid of ruzie en geweld en angst.
En dan heb ik het nog niet eens over het effect van gezondheid: het mogelijke effect van medicijngebruik, slechte voeding of drank en drugs op jou als kindje in wording.

Het zware werk komt dan nog
En het echte zware werk is meestal de geboorte zelf. Voor de moeder ja … en ook de vader die een belangrijke taak heeft voor zowel moeder als het kindje.
Maar wat dacht je van het spannende werk dat jij als baby hebt verricht om vanuit die (meestal) veilige, omhullende baarmoeder de heftige, spannende en soms zware weg naar buiten af te leggen?

Als je het niet hebt meegemaakt, heb je geen idee!!!!
Dat is een grapje natuurlijk, want dat hebben we allemaal meegemaakt, maar sta er eens bewust bij stil.
Wat heb jij allemaal te verduren gehad voordat jouw leven hier echt begon?

In de workshop gaat het onder andere zo
Tijdens de workshop krijg je ook de mogelijkheid de zwangerschap én de geboorte in een warmwaterbad weer te verwerken.
img_5323Het instituut (oftewel Kitty Haccou) heeft hiervoor een hele eigen, liefdevolle methode ontwikkeld.
Terwijl je ouder(s) wordt opgesteld in het water, kun jij je weer verbinden met de periode van incarnatie, zwangerschap en geboorte en krijg je inzichten én de mogelijkheid om energieën te scheiden en ervaringen te helen.

Weet jij iets meer van jouw geboorte en de tijd ervoor?
Ken jij de verhalen van hoe het was voor je moeder en vader, dat ze in verwachting van jou waren?
Hoe gingen ze om met seksualiteit?
Enig idee of ze naar je verlangden en of ze een ongecompliceerde vrolijke zwangerschap beleefden met elkaar?    img_5337
Of waren er allerlei perikelen, moeilijkheden of lastige gebeurtenissen?
Voelden ze zich misschien heel onzeker, of mocht je er misschien nog helemaal niet zijn, omdat ze niet getrouwd waren?
En hoe is jouw geboorte verlopen?
Mocht je op je eigen tijd komen?
Waren je beide ouders er om je welkom te heten?
Was het een bevalling met of zonder ‘kunstgrepen’?
Zomaar een paar vragen waar je misschien (nog) antwoord op kunt krijgen of geven.

Waarom zou je het willen weten?
Omdat al die informatie die jij als ongeboren of pasgeboren kindje meegekregen hebt ergens ligt opgeslagen in jezelf, in je cellen en in je overtuigingen over jezelf of het leven.
Die ontdekkingen die je kunt doen wanneer je bewust stilstaat bij je geboorteproces, kunnen je inzicht geven in waarom jij bent zoals je bent, voelt zoals je voelt en denkt zoals je denkt.

img_5336Zo ben ik na mijn geboorte niet direct opgepakt door één van mijn ouders, omdat mijn moeder het zo zwaar had, dat ze op het moment van mijn geboorte buiten kennis was.

Voor mij heeft dat o.a. geresulteerd in de overtuiging dat ik alles wel alleen doe, want: “wie zit er nou op mij te wachten…?”
Een continue onderhuidse boosheid heb ik een groot deel van mijn leven gevoeld.

Geen handige overtuiging als je eigenlijk in verbinding met mensen wilt zijn, samen wilt werken of als kind bijvoorbeeld een teamsport doet.
En ook niet echt makkelijk als je eigenlijk een gelijkwaardige liefdesrelatie met je partner wilt hebben, maar ondertussen de neiging hebt om toenadering of troost af te weren.

Je leven is al begonnen vóór je geboorte.
Snap je?
En natuurlijk doe je gedurende je kindertijd ook nog allerlei ervaringen op die van invloed zijn op jouw kijk op jouw en het leven, maar het begin … jouw begin van zijn wie je bent, ligt al ver voor je geboorte!

Wat kun jij nu doen met deze ‘geboortegegevens’?
Tip 1
Als je zelf eens stil staat bij je geboorte, bijvoorbeeld op je geboortedag, verplaats je dan eens in dat kleine baby’tje dat je was. Pak er een foto bij van toen je net geboren was. Voel hoe het is om in liefde en zachtheid naar jezelf te kijken.
Voel je het respect voor jezelf?
Stel je eens voor hoe het voor je geweest moet zijn om in jouw situatie bij jouw ouders op dat moment te worden geboren.
Krijg je al een beetje inzicht in wat je hebt meegekregen toen?
Krijg je misschien zelfs een idee of je op dat moment een besluit voor jouw leven hebt genomen?
Kun je liefde of compassie voor jezelf ervaren?

Ik heb me tijdens de (her-)geboortesessie weer verbonden met mijn missie in dit leven.
En ik weet weer waarom ik doe wat ik doe; waarom ik zo graag jonge mensen begeleid bij het creëren van een duurzame, open en liefdevolle relatie in vrijheid, die de hobbels en bobbels van het leven aankan.
En dan begeleiding het liefst voordat er kindertjes zijn, want dan kan de ruimte waarin het kindje ontvangen wordt liefdevol en veilig zijn, omdat (aanstaande) ouders zich meer bewust zijn en daardoor bewust en vaak anders zullen reageren en handelen.

Tip 2
Zijn je ouders er nog?
Ga eens met ze in gesprek over die tijd vóór en van jouw geboorte.
Wat hebben zij ervaren? Hoe hebben zij zich voorbereid?
Hoor hun verhaal in rust aan, zonder verwijten.
Geef hen de ruimte om te vertellen en ervaar wat dat doet met jouw relatie met hen.
Je kunt verrassend veel nabijheid ervaren met je ouders, door dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Ikzelf heb een paar maanden geleden nog besproken met mijn moeder dat ik me zo afstandelijk gedroeg naar haar, tijdens mijn zwangerschap van mijn eerste kind.
Het gevolg voor mijzelf was dat ik van de nabijheid van mijn moeder weinig heb kunnen genieten en ik mijzelf in mijn overtuigingen over zwanger zijn, héél veel ontzegd heb.
En mijn moeder …? Ze zei dat ze er juist zo graag voor mij wilde zijn, omdat zij dat van haar moeder gemist had.
We kunnen het niet overdoen, maar het was zo fijn om het naar elkaar uit te kunnen spreken en de nabijheid nu wel te ervaren!

Hier laat ik het even bij voor nu.
Er zijn nog veel meer tips te geven, maar daar kom ik later op terug.
Als je wilt kun je hier al aardig mee vooruit, als het gaat om het krijgen van inzicht, met als doel: liefdevol met jezelf omgaan!

Je kunt elke dag dat je wakker wordt besluiten dat je opnieuw geboren wordt en een start maakt op de manier die jij graag wilt!

Komen er nu allemaal vragen bij je op?
Wil je meer dingen weten van me; voel je welkom om me te mailen of te bellen.

Ik geef je nog wel even de link naar Instituut Mirre.
En wil je erover lezen? Dan heeft Kitty een leuk en makkelijk leesbaar boekje over dit onderwerk geschreven.

Ook draait er op dit moment een film over de impact van het leven buiten de baarmoeder op het kindje in de baarmoeder: In Utero