Leukste partner, beste ouder

‘The answer to how is: YES’

‘LEUKSTE PARTNER,BESTE OUDER’ (communiceren met je 6 zintuigen)

Je wilt samen de leukste en intiemste partners blijven
En je wilt de beste ouders te zijn.
Maar de vraag is: hoe krijg je dat voor elkaar?
De realiteit is soms weerbarstig en je weet waarschijnlijk, dat het ontvangen van een kind een zeer grote verandering is in je relatie en daarmee een stevige uitdaging om de verbinding met elkaar goed te houden. Kijk maar naar het aantal stellen, dat in het eerste levensjaar van het eerste kind in de problemen komt (70% van de relatieproblemen).

Ik ontwikkelde voor jou de workshop ‘LEUKSTE PARTNER, BESTE OUDER’
Datgene wat vele stellen hadden willen weten vóórdat ze een kind kregen: IS NU BESCHIKBAAR!

Onmacht en onvrijheid
Herken je de regelmatige irritatie in jullie relatie, met gevoelens van verwijdering als gevolg? Voel je je soms zelfs onvrij of onveilig om te uiten aan je partner (of anderen) wat er werkelijk in je omgaat?
Heb je soms geen idee hoe je nou toch kenbaar kunt maken wat je belangrijk vindt of nodig hebt?
Stuur je liever appjes dan dat je het open gesprek aangaat?
Ervaar je je eenzaam in relatie met anderen?

Eén troost: je bent zeker niet de enige. Heel veel mensen hebben op dit moment erg veel moeite om open en vrij te communiceren met elkaar.
Als baby konden we het nog heel goed, maar in de loop van ons leven is de van-zelf-sprekend-heid behoorlijk verloren gegaan en onze levens én de kranten staan bol van de gevolgen daarvan: meer scheidingen en kinderen die niet meer de veilige basis van twee ouders hebben.

Ga weer ‘vanzelfsprekend’ met elkaar in gesprek.
Doe wat je jezelf en je kind gunt. Waarom zou je wachten?

Zintuigen en communiceren
We zijn ons vaak niet bewust, dat al onze zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven, tast en intuïtie) een rol spelen in onze communicatie en we hebben afgeleerd hoe we ze veilig kunnen inzetten.
We zijn bovendien vaak meesters in het negeren van de boodschap van sommige van onze zintuigen; we negeren een blik van onze partner, luisteren niet naar de toon waarop iets gezegd wordt of negeren ons onderbuikgevoel.

En dan de baby
Heb je je wel eens afgevraagd hoe je nou toch met zo’n nieuw mensje in je leven kunt communiceren, als je zelf onvoldoende bewust bent van hoe communiceren eigenlijk in zijn werk gaat?
Of als je zelf of jullie samen, last hebt van oude patronen uit je eigen opvoeding en het heel graag ‘anders’ wilt doen. Hoe doe je dat dan?

Bewust vrijheid scheppen
Speciaal voor (jonge) liefdespartners en (aanstaande) ouders, ontwikkelde ik de actieve, vrolijke en effectieve workshop
‘LEUKSTE PARTNER, BESTE OUDER’ (communiceren met je 6 zintuigen),
die jullie samen tot een team maakt in open en respectvol communiceren.
Jullie ontdekken:

  • welke algemene valkuilen iedere relatie op scherp zetten
  • wat je eventueel nog in de weg staat om open en liefdevol te communiceren (denk aan de voorbeelden die je vroeger kreeg en de wijze waarop je geleerd hebt om ‘veilig’ en volgens ‘de norm’ te communiceren)
  • concrete handvatten om al je zintuigen in te zetten in jullie contact
  • hoe je ook in lastige of spannende situaties kunt blijven communiceren in veilige vrijheid.

Samen voor jezelf, je kinderen en anderen
Deze workshop zal de communicatie én de verbinding met jezelf, je liefdespartner en de mensen in je omgeving definitief positief beïnvloeden.
Bovendien helpt het jullie samen de ruimte waarin jullie eventuele kinderen opgroeien tot een vrije en veilige ruimte te maken, waarin ze leren zichzelf te kunnen zijn en in open contact met jullie te leven.
Ook los van de workshop zal deze wijze van communiceren een onderdeel zijn van (relatie-)coaching, wanneer communicatie aan bod komt.

Download hier een klein voorproefje

Kennismaken?

Zie de Agenda voor de data van de snuffel-workshop
of de volledige training ‘LEUKSTE PARTNER, BESTE OUDER’ (communiceren met je 6 zintuigen)
com met je 6 zintuigen